FOTO: Freepik.com

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS) in platforma SeniorDela: skupaj za krepitev medgeneracijskega sodelovanja na trgu dela

V začetku decembra 2023 se je pričelo sodelovanje med Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenije (DIHS) in platformo SeniorDela. Moči smo združili z namenom krepitve medgeneracijskega sodelovanja na trgu dela in povezovanja izkušenj starejših kadrov s svežino in energijo mlajših generacij.

Platforma SeniorDela, inovativna rešitev za povezovanje aktivnih starejših posameznikov s podjetji in fizičnimi osebami, omogoča okrepitev ekip z izkušenimi in zanesljivimi delavci za začasno ali občasno delo. Hkrati spodbuja mentorstvo in služi kot zgled mladim iskalcem znanja, ob tem pa zagotavlja tudi fleksibilnost kadra.

Poslanstvo platforme SeniorDela presega le združevanje generacij. Cilj partnerstva je povezovati drznost in nove ideje mladih z dragocenimi izkušnjami starejših posameznikov ter tako krepiti medgeneracijsko sodelovanje na trgu dela. Hkrati si prizadevamo aktivno odpravljati stereotipe o starejših delavcih, omogočiti nadaljnje vključevanje seniorjev v družbo ter prek medgeneracijskega sodelovanja nuditi podporo družinam in posameznikom. Platforma SeniorDela želi postati logična izbira pri iskanju in ponujanju začasnega in izkušenega kadra v regiji.

Prednosti za podjetja, ki zaposlijo starejše, so številne. Poleg okrepitve ekipe in fleksibilnosti kadra podjetje pridobi priložnost prispevanja k medgeneracijskemu sodelovanju ter pridobi naziv “Starosti prijazen zaposlovalec”.

V sodelovanju z DIHS, ki ima ključno vlogo pri komuniciranju in promociji portala podjetjem, želimo izpostaviti dogodek, ki ga bo DIHS organiziral 18. januarja 2024 v prostorih Simbioze. Dogodek je namenjen podjetjem, ki želijo spoznati Platformo SeniorDela. Podrobnejše informacije bodo na voljo kmalu.

Share This