Ambasadorji
SeniorDela

Ambasadorji platforme SeniorDela so akademiki, strokovnjaki, gospodarstveniki, športniki, mentorji, vodje in drugi posamezniki, ki s svojim življenjem in delom pomembno promovirajo idejo dejavnega, aktivnega staranja in vključenosti v vseh življenjskih obdobjih.

"Medgeneracijsko sodelovanje predpostavlja najprej delovanje. Delovati pomeni biti, srečati se sredi življenja. Starejši morajo prevzeti aktivno vlogo! Nikakor ne službe za poln delovni čas, ampak dela, ki lahko rodijo službe za mlajše!"

Prof. dr. Ana Krajnc

PIONIRKA VSEŽIVLJENJSKEGA IZOBRAŽEVANJA, AMBASADORKA SENIORDELA.SI

Več v prispevku:

"Delo, delovanje in učenje"

"Gospodarstvo sedaj potrebuje seniorje s svojimi bogatimi izkušnjami, modrostjo in preudarnostjo bolj kot kadarkoli.

Zdi se, da je v družbi še vedno premalo zavedanja glede tega, kako veliko lahko seniorji s svojim bogatim znanjem, modrostjo in izkušnjami prispevajo k rasti in razvoju posameznega podjetja in gospodarstva nasploh. Medgeneracijsko sodelovanje znotraj posameznih organizacij je eden od ključev do uspeha celotne družbe."

Prof. dr. Vlado Dimovski

AMBASADOR SENIORDELA.SI

Poklicno delo je postalo naporno, pravite. Zakaj se ne bi preizkusili z novim? Ne z novo službo, ne, ta je za mlade, ampak z novim delom. Starejši ne potrebujejo službe, potrebujejo pa delo – plačano, prostočasno, voluntersko, delo v organizacijah ali za posameznika, kajti delo, to dobro vemo, je najmočnejša oblika povezanosti z ljudmi. In to povezanost z drugimi, to ‘socialno prezenco’ vsi potrebujemo.

Dr. Dušana Findeisen

AMBASADORKA SENIORDELA.SI

"Ključ uspeha vsake organizacije oziroma skupnosti so raznolikost, enakovrednost in vključenost vseh. V delovnih okoljih potrebujemo vizionarje, kreativce in izvajalce, mladostno zagnanost, pa tudi plemenska znanja starejših."

Tatjana Kolenc

RAZVIJALKA MENTORSKE KULTURE,
AMBASADORKA MENTORSTVA

Delodajalcem na srce

Zavedajmo se, da so pobude mladih enako vredne kot izkušnje starejših. Zato nikoli ne nehajmo vlagati v razvoj in spodbujanje vseživljenskega učenja vseh sodelavcev. Ne odrecimo se prehitro zavzetim pozicijam starejšim zaposlenim, ki so pogosto naši skriti asi v rokavu. Dodelimo jim vloge, ki ustrezajo njihovim veščinam, znanju in kompetencam. S tem bomo poskrbeli za ohranjanje in prenos znanja na mlajše generacije in starejšim sodelavcem omogočili, da bodo še naprej prispevali k našemu razvoju in ostali aktivni člani ožje in širše skupnosti.

Starejšim zaposlenim na srce

Zaključek aktivne poslovne kariere za marsikoga od nas pomeni svojevrstno svobodo, ko lahko delamo kar želimo, kolikor želimo, kadar želimo in s komer ali za kogar želimo. Pogoj za to je, da smo se na to obdobje pripravili z nenehnim učenjem, odgovornim opravljanjam nalog, vzdrževanjem korektnih odnosov z vsemi in negovanjem naše socialne mreže. Vkolikor nas povabijo, lahko sodelujemo z istimi delodajalci na posameznih projektih, kot mentorji, coachi, svetovalci, kar bo naš prehod v novo obdobje naredilo mehkejši. Vendar ob tem ne pozabimo na naše skrite talente in si dovolimo vstopiti tudi v popolnoma nove zgodbe. Dajmo okolju vedeti, da smo pripravljeni in voljni sprejemati nove izzive z vsem svojim znanjem in izkušnjami ter z zavezanostjo vseživljenjskemu učenju.

Starosti prijazni zaposlovalci

Podjetja, ki se zavedajo številnih prednosti zaposlovanja starejših.