Partnerji
SeniorDela

Podjetja sodelujejo z nami ker poleg osnovnih storitev ponujamo tudi svetovanje in pomoč pri vnosu, iskanju ter dogovoru s seniorji.

Ekipa iz Senior Dela nam je priskočila na pomoč z iskanjem ekipe za prodajo in svetovanje na terenu. Pomagali so nam pridobiti izredno izkušenj in agilen team, ki je pričel nizati uspehe izredno hitro!

Top Prodaja d.o.o.

Portal Senior Dela nam omogoča iskanje senirojev za naše projekte, pisanje člankov in drugo pomoč. 

Zavod Moja Leta

Iskanje sodelavcev preko portal Senior Dela je bilo enostavno in uspešno.

Hvala vam!

Založba Miš d.o.o.

"Ključ uspeha vsake organizacije oziroma skupnosti so raznolikost, enakovrednost in vključenost vseh. V delovnih okoljih potrebujemo vizionarje, kreativce in izvajalce, mladostno zagnanost, pa tudi plemenska znanja starejših."

Tatjana Kolenc

RAZVIJALKA MENTORSKE KULTURE,
AMBASADORKA MENTORSTVA

Izjava: Delodajalcem na srce

Zavedajmo se, da so pobude mladih enako vredne kot izkušnje starejših. Zato nikoli ne nehajmo vlagati v razvoj in spodbujanje vseživljenskega učenja vseh sodelavcev. Ne odrecimo se prehitro zavzetim pozicijam starejšim zaposlenim, ki so pogosto naši skriti asi v rokavu. Dodelimo jim vloge, ki ustrezajo njihovim veščinam, znanju in kompetencam. S tem bomo poskrbeli za ohranjanje in prenos znanja na mlajše generacije in starejšim sodelavcem omogočili, da bodo še naprej prispevali k našemu razvoju in ostali aktivni člani ožje in širše skupnosti.

Izjava: Starejšim zaposlenim na srce

Zaključek aktivne poslovne kariere za marsikoga od nas pomeni svojevrstno svobodo, ko lahko delamo kar želimo, kolikor želimo, kadar želimo in s komer ali za kogar želimo. Pogoj za to je, da smo se na to obdobje pripravili z nenehnim učenjem, odgovornim opravljanjam nalog, vzdrževanjem korektnih odnosov z vsemi in negovanjem naše socialne mreže. Vkolikor nas povabijo, lahko sodelujemo z istimi delodajalci na posameznih projektih, kot mentorji, coachi, svetovalci, kar bo naš prehod v novo obdobje naredilo mehkejši. Vendar ob tem ne pozabimo na naše skrite talente in si dovolimo vstopiti tudi v popolnoma nove zgodbe. Dajmo okolju vedeti, da smo pripravljeni in voljni sprejemati nove izzive z vsem svojim znanjem in izkušnjami ter z zavezanostjo vseživljenjskemu učenju.

Starosti prijazni zaposlovalci

Podjetja, ki se zavedajo številnih prednosti zaposlovanja starejših.