Pravilnik o zasebnosti Seniordela.si

Pravilnik o zasebnosti Seniordela.si je del Splošnih pogojev uporabe portala. Z uporabo portala se strinjate, da zbiramo, hranimo in uporabljamo vaše podatke, vključujoč osebne podatke, v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti.

V kolikor se s temi pravili ne strinjate, prosimo, da portala ne uporabljate.

Z morebitnimi vprašanji v povezavi z zasebnostjo na Seniordela.si nas lahko kontaktirate na elektronskem naslovu info@seniordela.si 

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Zadnja sprememba: 1. 3. 2022

 1. NAMEN IN PODATKI O PODJETJU

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (2016/679) podjetje Mitja Pajek s.p. (v nadaljevanju: »Senior dela«, »mi«), Pungert 26, 4220 Škofja Loka, ID za DDV 94609144 lastnik in imetnik pravic portala Seniordela.si (v nadaljevanju: »Portal«, Seniordela.si«), obvešča uporabnike o pravilniku o zasebnosti, ki ureja zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov ter varovanje le teh (v nadaljevanju: Pravilnik o zasebnosti).

 1. UPRAVLJAVEC PODATKOV

V skladu z veljavno zakonodajo vas obveščamo, da bo vaše osebne podatke, zbrane na Portalu, obdelovalo podjetje Senior dela, ki s tem prevzema vlogo upravljavca podatkov.

Registracija in vnos podatkov na spletnem portalu Seniordela.si je prostovoljna. Uporabniki naših spletnih storitev imate pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka in izbrisa svojih osebnih podatkov na način, ki ga omogočajo te spletne strani.

Zavezujemo se, da ne bomo vršili nezakonitih in neupravičenih posegov v zasebnost posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, varovanju zbirk osebnih podatkov in uporabi le-teh.
Zavezujemo se tudi, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen v primeru vašega (vsakokratnega) izrecnega soglasja oziroma v primeru, da bomo v to primorani v skladu z zakonskimi obveznostmi.

Podatke o uporabi Portala lahko občasno delimo tudi z našimi pogodbenimi obdelovalci podatkov, kot so ponudniki analitičnih rešitev (Google Analytics), oglaševalske platforme in platforme za pošiljanje e-novic (Google Ad manager), ponudnikom tržnih analiz (MOSS/Fistnet d.o.o.*). Nabor pogodbenih obdelovalcev se lahko od časa do časa spremeni. Navedenim partnerjem lahko posredujemo izključno anonimizirane podatke, s katerimi lahko opravljajo svoje storitve, ter s tem nam pomagajo zagotavljati normalno delovanje portala, prikazovanje oglasov, izvajanje meritev in analiz uporabe ter oglaševalskih aktivnosti.

*Podjetje Fistnet d.o.o. (DotMetrics) v namen raziskovanja obiskovanja spletnih strani zbira podatke o obiskanosti spletnih strani. Več informacij o politiki zasebnosti podjetja lahko najdete na naslednji povezavi: https://script.dotmetrics.net/privacy/privacycenter.html

Stremimo k temu, da pogodbenim obdelovalcem zagotavljamo podatke v skladu s splošno sprejetimi standardi v panogi, ter da jih le-ti uporabljajo le za dogovorjene namene. Lahko se zgodi, da pravilniki o zasebnosti pogodbenih obdelovalcev vsebujejo določena dodatna pravila in določila glede zbiranja in uporabe podatkov, kakor tudi dodatne prakse spremljanja, kot je uporaba piškotkov in podobnih tehnologij. Svetujemo vam, da občasno pregledate tudi njihove pravilnike o zasebnosti, saj vam ne moremo zagotoviti, da bodo podatke uporabljali v skladu s pogodbenimi obveznostmi.

  1. OBDELAVA PODATKOV

  Podjetje Senior dela je zavezano k varovanju vaše zasebnosti. Pravilnik o zasebnosti opisuje načine, na katere zbiramo, hranimo, uporabljamo in upravljamo s podatki, vključno z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate oziroma, ki jih zberemo na Portalu.

   

  1. PODATKI, KI JIH ZBIRAMO O VAS

  Zbiramo lahko naslednje podatke o vas:

  -  Kontaktni podatki (podjetje, ime in priimek, elektronska pošta, naslov, kontaktna telefonska številka)

  - Profilni podatki, ki nam jih zaupate

  -  Avtomatično zbrani podatki (IP naslov, tip brskalnika, operacijski sistem, privzeti jezik)

  - Podatki o uporabi orodij na Portalu (prijave na objavljene oglase, sklenjena sodelovanja)

  - Tehnični podatki naprave, ki jo uporabljate (tip naprave, model, operacijski sistem, CPU in drugo)

  Če boste želeli preko naše priporočilne storitve poslati obvestilo o oglasu uporabniku Seniordela ali svojemu prijatelju, vas bomo (vkolikor še ni registriran) prosili za njegovo ime in e-mail naslov. Vašemu prijatelju bomo avtomatsko poslali enkratno e-mail sporočilo, s katerim ga bomo povabili, da obišče Seniordela.si in si ogleda oglas. Teh podatkov ne bomo shranili.

   1. KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE

   Glavni cilji uporabe vaših podatkov so kreiranje osebnega profila na Seniordela.si, zagotavljanje delovanja Portala, izboljšanja uporabniške izkušnje, posredovanje ustreznih oglasov, ki bi vas utegnili zanimati, komuniciranje z vami, izvajanje marketinških aktivnosti, izvajanje raziskav ter ustvarjanje poročil za interno uporabo. Vse podatke hranimo na varnih strežnikih, ki se nahajajo v Sloveniji.

   Nameni uporabe podatkov so lahko naslednji:

   - Kreiranje osebnega profila na Portalu;

   - Odkrivanje in predlaganje oglasov, ki bi vas lahko zanimali;

   - Izvajanje in izboljševanje Portala;

   - Razumevanje vaših preferenc in izboljševanje vaše uporabniške izkušnje na Portalu;

   - Odgovarjanje na vaše komentarje in vprašanja, zagotavljanje pomoči uporabnikom;

   - Realizacija oglaševalskih in marketinških akcij;

   - Obveščanje o pomembnih spremembah na Portalu, vključujoč spremembe pravilnikov, tehnična obvestila, novosti, varnostna opozorila in administrativna sporočila;

   - Obveščanje o ponudbah, promocijah, nagradah, dogodkih ter drugih obvestilih o produktih in storitvah podjetja Seniordela in naših partnerjev;

   - Pošiljanje spletnih novičk;

   - Za namene statistične obdelave;

   - Izpolnjevanje zakonskih obveznosti.

     1. TEHNOLOGIJE SPREMLJANJA

     Na Portalu uporabljamo lastne in partnerske tehnologije za spremljanje uporabnikov, kot so piškotki, skripte in značke, s katerimi prepoznamo vašo napravo in si zapomnimo podatke o vaših obiskih, kot so vaše uporabniške nastavitve, uporabniško ime in geslo. Informacije, shranjene v piškotkih, so lahko povezane z vašimi osebnimi podatki, kot je uporabnikov ID, in sicer za potrebe izboljševanja Portala, prilagajanja ponudbe vašim preferencam, in lažje uporabe Portala. Piškotke lahko izklopite kadarkoli želite, čeprav vam v tem primeru določene funkcionalnosti Portala ne bodo več na razpolago.

     Več informaciji o piškotkih na Seniordela.si, kakor tudi možnost upravljanja vaših nastavitev piškotkov, vam je na voljo spodaj pod Piškotki.

      

     1. OBVEŠČANJE PO ELEKTRONSKI POŠTI IN S POMOČJO SPLETNIH OBVESTIL

     Vašo elektronsko pošto lahko uporabljamo za različne namene obveščanja, odvisno od vaših vsakokrat veljavnih nastavitev obveščanja. Trije osnovni nameni obveščanja so:

     - Pomembna tehnična in administrativna, varnostna in splošna obvestila, kritična za delovanje portala oziroma vzdrževanje ustrezne ravni zasebnosti uporabnikov;

     - Mesečne e-novice ter avtomatizirana e-sporočila z oglasi, ki bi vas morda zanimali;

     - Sponzorirane e-novice preverjenih komercialnih partnerjev Portala (oglaševalci).  

     V kolikor ne želite več prejemati uredniških e-novic oziroma sponzoriranih e-novic, se lahko odjavite kadarkoli. To lahko storite s pomočjo linka »Odjavi«, ki se nahaja v nogi vsakih e-novic.

       1. OGLAŠEVANJE

       Na Portalu, v e-novicah in na povezanih straneh na družabnih omrežjih lahko objavimo oglase in v povezavi z oglaševanjem zbiramo podatke o vas in vaši napravi, kot so ogledi in interakcija z oglasi.

       Vsi oglasi na Portalu, v e-novicah in na povezanih straneh na družabnih omrežjih so pregledani in potrjeni s strani podjetja Senior dela.

       Oglaševalci in njihovi analitični partnerji lahko o vas zbirajo podatke, kot so ogledi, trajanje sesij, kliki in druge oblike interakcije z oglasi, IP naslov z namenom analize, sledenja in merjenja uspešnosti oglasnih aktivnosti.

        

       1. VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI PODATKI

       Vaše pravice v povezavi s podatki, ki smo jih zbrali ob vaši uporabi Portala, so:

       - Zahteva za dostop do vaših osebnih podatkov in vseh podatkov povezanih z našo uporabo in obdelovanjem vaših osebnih podatkov;

       - Zahteva za popravek ali izbris vaših osebnih podatkov;

       - Zahteva da omejimo našo uporabo vaših osebnih podatkov;

       - Pravica da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, in sicer v strukturiranem, splošno uporabljenem in strojno-berljivem formatu (npr. Excel) in pravica do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu podatkov;

       - Pravica ugovora na obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namen; in

       - Pravica do umika soglasja za uporabo vaših osebnih podatkov.

       Prav tako imate pravico da vložite pritožbo nadzornemu organu, to je Informacijskemu pooblaščencu, ki je dosegljiv na spletnem naslovu: https://www.ip-rs.si/.

       V kolikor katerekoli od naštetih pravic ne uspete uveljaviti samostojno s pomočjo uporabniških nastavitev na Portalu, vas vabimo, da nam pišete na info@seniordela.si. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

       Pridržujemo si pravico do zavrnitve zahtev, ki se neargumentirano ponavljajo, so skrajno nepraktične, ogrožajo zasebnost drugih uporabnikov ali niso predvidene z aktualno zakonodajo.

         1. VARNOSTNI SISTEMI

         Uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske mere zagotavljanja varnosti vaših osebnih podatkov in zaščite pred nepooblaščenim in nezakonitim dostopom, uporabo, obdelovanjem le-teh, kakor tudi zaščito pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodovanjem vaših osebnih podatkov.

         - Deljenje oziroma dodeljevanje dostopa do osebnih podatkov v najmanjšem možnem obsegu in z strogimi omejitvami zaupnosti;

         - Izobraževanje sodelavcev in zunanjih izvajalcev o pomenu zaupnosti ter ohranjanja zasebnosti vaših osebnih podatkov in s tem povezanih varnostnih ukrepov;

         - Redno testiranje in osveževanje varnostne tehnologije;

         - Sodelovanje z zanesljivimi ponudniki varnih strežnikov;

         - Ugotovitev identitete pred vsako podelitvijo dostopa do osebnih podatkov.

         Čeprav bomo trudili dostop do vaših osebnih podatkov omejiti zgolj na pooblaščene osebe podjetja Senior dela ter zagotavljati povsem varne strežnike in varnostno tehnologijo za hrambo in varovanje vaših osebnih podatkov, vam 100% varnosti vaših podatkov oz. nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov ne moremo zagotoviti.

           1. HRAMBA PODATKOV

           Vaše podatke bomo hranili dokler jih bomo potrebovali za zagotavljanje dostopa do in delovanja Portala oziroma dokler jih ne boste izbrisali sami. Prav tako bomo podatke zadržali in uporabili v primeru, da bo to od nas zahteval zakon in v primeru reševanja sporov in uveljavljanja dogovorov.

           Vaših podatkov torej ne bomo hranili dlje, kot bo to nujno, upoštevajoč:

           - Namen(e) uporabe vaših osebnih podatkov, v smislu nujnosti hrambe in uporabe podatkov z namenom uresničevanja sprejetih pogodbenih obveznosti z vami ali za naše legitimne interese;

           - Zakonsko obligacijo, ki narekuje nujnost nadaljevanja obdelave vaših osebnih podatkov;

           - Zakonsko podlago, ki omogoča nadaljevanje obdelave vaših osebnih podatkov.

           Ko vaših podatkov več ne bomo potrebovali, jih bomo izbrisali iz baze.

           Za več informaciji glede lokacije in časa hrambe vaših osebnih podatkov ter več informaciji glede pravice izbrisa in prenosa nam pišete na info@seniordela.si.  Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

             1. SPREMEMBE PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

             Pridržujemo si pravico, da občasno osvežimo ta Pravilnik o zasebnosti, z namenom uskladitve z aktualno zakonodajo, dopolnitve obstoječih informaciji ter kot odziv na pravne in tehnične spremembe. Če bo prišlo do kakršne koli obsežnejše spremembe, vas bomo o tem pravočasno obvestili z elektronskim sporočilom ali z obvestilom na Portalu. V vsakem primeru vas prosimo, da od časa do časa preletite ta Pravilnik.

             V kolikor imate dodatna vprašanja ali pomisleke glede našega Pravilnika o zasebnosti nam pišite na info@seniordela.si. Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

             V Škofji Loki, Mitja Pajek

             Piškotki

             Onemogočenje piškotkov na vaši napravi

             (Osebni računalnik, mobilni telefon, tablica)
             Vi sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi.

             Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

             Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

             Piškotki pri oglaševanju

             SeniorDela.si je lahko cenovno ugoden tudi zato, ker uporablja oglaševanje. Prizadevamo si zagotoviti, da so oglasi varni, nemoteči in čim bolj primerni, pri čemer nam v dobri meri pomagajo piškotki. Hkrati imajo piškotki odločilno vlogo pri zagotavljanju standardnih statističnih poročil, ki jih od nas pričakujejo oglaševalci, kot so na primer število mesečnih uporabnikov, število prikazanih strani in podobni. Prav tako nam piškotki pomagajo, da preprečimo goljufije pri klikih na oglas ter da vam prikažemo oglase, ki vas bodo verjetneje zanimali.

             Za zbiranje podatkov za potrebe statistik Seniordela.si uporablja v prvi vrsti uporablja orodje Google Analytics, za varno, nemoteče in prilagojeno prikazovanje oglasov pa orodje DoubleClick. Ti lahko vašemu brskalniku ob obisku spletnega mesta SeniorDela.si pošljejo različne piškotke, ki omenjenim servisom omogočajo zbiranje podatkov o uporabi. Podatki se zbirajo, hranijo, obdelujejo in varujejo v skladu z vsemi veljavnimi zakonskimi predpisi in morebitnimi dodatnimi pravili, s katerimi posamezen servis nadgradi zakonsko osnovo. Več o piškotkih, ki jih lahko uporabljajo omenjeni servisi, si lahko preberete na spodnjih povezavah:

             Seniordela.si uporablja le združene podatke v obliki dnevnih, tedenskih in mesečnih poročil, ki nam jih dajo na razpolago našteti servisi. V določenih primerih podatke o uporabi Seniordela.si zbira tudi sam, pri čemer prav tako izrecno upošteva zakonske predpise glede zbiranja, hranjenja, obdelovanja in varovanja zbranih podatkov.

             Osebne nastavitve piškotkov

             V skladu z zakonodajo, natančneje z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), mora vsako spletno mesto svojim uporabnikom predstaviti piškotke, ki jih uporablja, uporabniki pa imajo pravico za vsako spletno mesto izbrati nastavitve piškotkov, kot jim ustrezajo. Na spodnjem seznamu so po funkcionalnih sklopih predstavljeni piškotki, ki jih uporablja spletno mesto Seniordela.si. Z izjemo nujnih piškotkov, kot so na primer piškotki za zagotavljanje varnosti pri brskanju, lahko vsak uporabnik označi, s katerim tipom piškotkov se strinja in s katerim ne. Opozarjamo, da so nastavitve veljavne le na napravi in v brskalniku, s katerim v trenutku potrditve nastavitev dostopate do spletnega mesta. Če boste naslednjič dostopali do spletnega mesta z drugim brskalnikom ali napravo, bo potrebna ponovna nastavitev vaših preferenc. Enako tudi v primeru, ko z brskalnika ali naprave, kjer imate shranjene nastavitve piškotkov, slednje izbrišete - potrebna bo vnovična nastavitev na tej strani.

             V kolikor ne izberete posebnih nastavitev in nadaljujete z uporabo spletnega mesta Seniordela.si se šteje, da soglašate z vsemi piškotki, ki jih lahko Seniordela.si ali naši partnerji pošljejo vaši napravi oziroma brskalniku.

             O piškotkih

             Piškotki (angl. cookies) so internetni standard. Vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. ZEKom-1 je prinesel spremembe glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

             Kaj so piškotki?

             Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči, s čimer pa tvega poslabšanje uporabniške izkušnje med brskanjem po internetu.

             Zakaj so piškotki potrebni?

             Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.

             Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in uporabniku prijazno.

             Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

             • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
             • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
             • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
             • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
             • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
             • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)